WePublish blog

Cases

Verhoog winkelafspraken met een data gedreven online brochure

Een online brochure die afspraken verhoogd

Stella is de grootste e-bike specialist van Nederland. Stella heeft een landelijke dekking aan e-bike testcenters waar e-bike kopers altijd terecht kunnen voor een vrijblijvende proefrit of onderhoud aan jouw Stella. Met een uniek serviceconcept aan huis of op het werk onderscheid Stella zich in de markt. De (online) brochure aanvraag is een belangrijk moment om nieuwe klanten te leren kennen en ze te overtuigen om een afspraak te maken.

Doel

Een maximaal rendement uit de online brochure halen.

Oplossing

De online brochure van Stella wordt veelvuldig gebruikt om het assortiment aan fietsen te ontdekken. Om op basis daarvan wel of niet een afspraak te maken in één van de testcenters. Stella gebruikte altijd de brochure die ook fysiek geprint werd om online te tonen. In samenwerking met WePublish heeft Stella een online versie van de brochure ontwikkeld.

Uitwerking

De online brochure van Stella is uitvoerig geanalyseerd op het leesgedrag online. Hoe navigeren lezers door de meer dan 60 pagina tellende brochure. Op welke apparaten worden deze het meest gelezen en welke informatie wordt het meest gelezen. Deze inzichten hebben geresulteerd in een advies over de opzet van de online brochure. Rekening houdend met navigeren binnen de brochure en opmaak aanpassingen die met name op mobiel voor veel verbetering moeten zorgen.