WePublish blog

Blog

Personaliseer jouw online folder

5 manieren om jouw online folder te personaliseren

Je hebt je best gedaan om de aanbiedingen in je online folder te selecteren. Uiteindelijk moet elke lezer de aanbiedingen kiezen die het beste bij zijn of haar situatie passen. Om te voorkomen dat jouw klanten een aanbieding missen die ze zouden willen, kun je jouw aanbiedingen aanpassen aan de behoeften van jouw klanten.  Met je online folder ben je in staat om shopperprofielen op te bouwen, die het gedrag van je bezoekers in kaart brengt. Hiermee ontwikkel je jouw eigen algoritme waarmee aanbiedingen kunnen worden gemarkeerd die specifiek zijn voor elke afzonderlijke gebruiker. Maar hoe werkt het?

Overlay's

Picture

Een overlay en de werkelijke folder werken niet op elkaar in

Wanneer je niet allemaal wijzigingen in de PDF zelf aan wilt maken, kun je kiezen voor een overlay. Er kan een pop-up verschijnen over de online folder om enkele aanbiedingen toe te lichten. Targeting kan op verschillende parameters worden uitgevoerd. Een overlay kun je in de kleuren van je merk vormgeven en je kunt aanbiedingen handmatig selecteren of uit een productfeed laden.

Geïntegreerde aanbiedingen

Picture

Normale cover

Picture

Dynamische content geïntegreerd in de cover

Geïntegreerde aanbiedingen geven je klanten een naadloze ervaring. Zonder enige storing van een pop-up te merken, lezen de shoppers de folder alsof  het geen ander was. Bij geïntegreerde aanbiedingen krijgt elke lezer een aanbieding te zien gericht op zijn of haar interesses. Dit betekent dat de aandacht nog steeds gericht is op de aanbiedingen in jouw publicatie maar met de mogelijkheid om aanbiedingen aan elke lezer aan te passen.

Extra pagina's

Picture

Een extra paginaspreiding die alleen aanbevolen aanbiedingen toont

Aanbiedingen kunnen ook worden gepersonaliseerd door blanco pagina's toe te voegen aan de online folder. Op deze pagina's kun je aanbiedingen selecteren die je wilt personaliseren.  Het creëren van een kop "aanbevolen aanbiedingen voor u" maakt de ervaring van de lezer nog persoonlijker. Het kiezen van een aantal aanbiedingen dat je op de pagina wilt weergeven, is de eerste stap. Daarna kun je zelf aanbiedingen selecteren of een productfeed toevoegen om aanbiedingen voor specifieke klanten te targeten. Het algoritme bepaald uiteindelijk welke producten worden getoond aan de lezer.

Gebruik ruling

Picture

Sunshine based content

Picture

Rain based content

Het personaliseren van je aanbiedingen is leuk, maar dat betekent ook dat je wat werk moet doen. Algoritmen kunnen de prestaties verbeteren, maar dit is niet altijd de beste manier. Als je een specifieke productcategorie hebt die sterk verband houdt met bepaalde weersomstandigheden kun je aanbiedingen instellen die worden gemarkeerd wanneer die weersomstandigheden zich voordoen. Of als jouw producten meer geschikt zijn voor mensen in een bepaalde stad of regio, kun je regels instellen om mensen in die gebieden te targeten.

Laat het algoritme het harde werk doen

Picture

Algoritmen helpen bij het converteren met de juiste inhoud op
Het juiste moment voor de juiste shopper

Als je jouw shopperprofielen op orde hebt, betekent dit dat je hun interesses in de loop van de tijd hebt verzameld. Je kunt zelfs andere kanalen verbinden voor een completer shopperprofiel. Hoe meer je weet, hoe meer een algoritme er mee moet spelen. Selecteer de aanbiedingen in een productfeed of handmatig en laat het algoritme beslissen.