WePublish blog

Blog

De Sinterklaasdrukte op Folders.nl

Een verdubbeling aan sinterklaasboeken in 2020

Afgelopen jaar zijn er 2x zoveel speelgoedfolders ge-upload op Folders.nl. Waar er vorig jaar 11 speelgoedfolders online hebben gestaan op het platform, zijn er dit jaar maar liefst 22 speelgoedboeken live gegaan. Ook over het algemeen heeft Folders.nl in november een forse stijging gezien in aantal ge-uploadde folders op het platform. Ten opzichte van november 2019 was dit een stijging van 144%  in online folders op het platform!
Ook altijd alle folders online kunnen bekijken?
Download dan onze app

Eerder op zoek naar sinterklaascadeaus

Ook zijn consumenten dit jaar bijna een maand eerder begonnen met het oriënteren naar sinterklaascadeaus. In 2019 begonnen de zoekopdrachten op 15 oktober. Afgelopen jaar was dit ruim 3 weken eerder op 27 september!

De meeste speelgoedboeken gingen dit jaar echter pas live tussen 14 & 26 oktober.

Veel van de retailers waren dus een maand te laat met het verspreiden van hun speelgoedfolders, waarvan de eerste versies dit jaar pas gepubliceerd werden tussen week 42 - 44.

Zondag 15 november was de hoogste piek in bekeken Sinterklaasfolders op het platform. Ook is in de hele Sinterklaas periode voor meer dan 54% geklikt op speelgoed in de folders dan gemiddeld.


Gemiddelde leestijd

De gemiddelde leestijd van de speelgoedboeken zat tussen de 2 & 9 minuten in. Bij de boeken die richting de 8 minuten gaat zien we ook dat de CTR en engagement veel hoger ligt.

Meest gezochte speelgoed

Afgelopen jaar waren er 2 extreme uitschieters

  • LEGO - +163% stijging in zoekopdrachten
  • Playstation - + 295% stijging in zoekopdrachten

De top 5 beste speelgoedboeken op basis van folderviews

Top 5 beste speelgoedboeken obv folderviews

De top 5 beste speelgoedboeken op basis van CTR

Top 5 beste speelgoedboeken obv CTR

Benieuwd hoe jullie speelgoedfolder er volgend jaar uit moet zien en wanneer je hem moet publiceren? Neem dan contact met ons op!